Caravana Culturala a Romilor 2017, ediția a III-a

 

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher a organizat împreună cu Asociația Partida Romilor Pro-Europa, în perioada 06 – 22 iunie 2017, evenimentul „Caravana Culturală a Romilor 2017, ediția a III-a”.

Traseul Caravanei a cuprins localitățile: Moțca, Ciohorăni, Focșani, Hârșova, Giurgiu, Vizurești, Făgăraș, Tâmna, Țânțăreni, Catane și Caraula.

Caravana Culturală a Romilor 2017, ediția a-III-a a adus mai aproape de publicul larg produsele culturale, artistice și educaționale proprii: filmul “Ioana. O rugă, o dorință, un vis împlinit” care prezintă o poveste inspirată din realitate și CD-ul bilingv româno-romani „Poveștile Copilăriei – Le Paramićă ćhavorimasqe”. De asemenea, în cadrul Caravanei, au avut loc reprezentații ale piesei de teatru bilingv româno-romani pentru copii “Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”, momente muzicale susținute de artiști de etnie romă și o dezbatere cu autorități și lideri locali, pe tema “Importanța culturii și a identității etnice în dialogul intercultural”.